Wat is de State Bird van Rhode Island? (En waarom?)

Rhode Island is de kleinste staat per gebied in de hele Verenigde Staten en de 45e meest bevolkte. Het is vooral bekend om zijn zandstranden en badplaatsen. Het staatsdier voor Rhode Island is de Harbor Seal, maar wat is de staatsvogel?

De staat Rhode Island koos in 1954 de Rhode Island Red chicken (gallus domesticus) als staatsvogel. De grote, rode kip of haan biedt een vriendelijke, ontspannen werkende vogel waar boeren van houden en die de inwoners van de staat respecteren.

De staatsvogel voor Rhode Island, de Rhode Island Red Chicken

De staatsvogel voor Rhode Island, de Rhode Island Red Chicken

Waarom is de Rhode Island Red kip de staatsvogel voor Rhode Island?

Fokkers ontwikkelden de Rhode Island Red-kip als een nutsvogel in de late jaren 1800. De kip die de staatsvogel werd, dient als zowel een vleesbron als een eibron. Ze werken goed als scharrelkippen of als kippen in de achtertuin. Ze staan bekend als zeer goede eilagen en produceren 200 tot 300 eieren per jaar.

Wanneer werd de Rhode Island Red chicken de staatsvogel voor Rhode Island?

De wetgevende macht van de Ocean State of Rhode Island nam op 3 mei 1954 de Rhode Island Red-kip aan als de staatsvogel. De vogel won een wetgevingsgevecht tussen hem en de rhode island-kip, die ook een staatswetgever had die hem steunde. De kip kreeg meer steun en de wetgever die de duivin leuk vond, liet zijn rekening in een hokje plaatsen. Rhode Island deelt zijn staatsvogel niet met een andere staat.

Rhode Island Red Rooster neergestreken op een hek

Rhode Island Red Rooster neergestreken op een hek

Hoe ziet de staatsvogel van Rhode Island eruit?

Deze kippen variëren in kleur van zwart met rode accenten tot felrood. Een donkerrode kleur komt het meest voor. Hun vleugels kunnen zwarte veren ontwikkelen die smut worden genoemd, wat de vogel kan diskwalificeren om in wedstrijden te verschijnen.

Zowel het mannetje als het vrouwtje worden ongeveer .80 tot 1,3 voet lang. Ze wegen meer dan de meeste andere vogels met een mediaangewicht van 6 pond voor vrouwtjes en 7,5 pond voor mannetjes. Ze hebben een spanwijdte van twee tot drie voet.

Rhode Island Rode haan en kippen

Rhode Island Rode haan en kippen

Hoe gedragen deze vogels zich?

De supervriendelijke Rhode Island Red kip is de ideale kip als je net begint met binnenlandse kippen of je eerste boerderij hebt gekocht. Als je een kleine kudde kippen in je achtertuin wilt hebben, zal dit ras het goed doen. Je moet de kippen voorzien van voedsel, water en een geschikte schuilplaats, maar zolang je ten minste één haan en één kip koopt, heb je al snel eieren.

Deze kippen leven niet in het wild en hebben dat ook nooit gedaan, omdat ze zijn gefokt uit bestaande soorten. Altijd gedomesticeerd, ze zijn ideale werkende kippen. Ze leggen vaak eieren, dus bereid je voor op de dagelijkse voortplanting. Ze zijn ook vrij gezond en winterhard, dus ze zijn niet vatbaar voor ziekten. Deze factor maakt ze ook ideaal voor beginners die nog niet eerder een kudde kippen hebben onderhouden.

Vormen Rhode Island Red-kippen gemeenschappen?

De Rhode Island Red kip vormt de gemeenschap die je biedt. Hoewel u deze vogels in een vrije uitloopsituatie kunt laten leven, is het een goed idee om uw eigendom op zijn minst op de verste grenzen te hekelen. Dit biedt hen veel roamingruimte, terwijl ze ook worden beschermd tegen roofdieren en voertuigen op wegen.

Je laat Rhode Island Red-kippen meestal hun eieren niet houden om kuikens te fokken. Je zou meer dan waarschijnlijk extra kippen kopen dan de kippen en hanen kinderen laten fokken. Deze kippen leggen meestal enkele jute-eieren, maar je kunt dubbele jumeitjes van deze kippen krijgen, waardoor je een smakelijke verrassing krijgt wanneer je het ontbijt kookt.

Rhode Island Rode kippen drinkwater

Rhode Island Rode kippen drinkwater

Ze zijn gefokt om productief en gemakkelijk te onderhouden te zijn. In 1854, William Tripp, een scheepskapitein die regelmatig tussen Engeland en RI reisde en, je raadt het al, kippen vervoerde. Tijdens een van zijn reizen maakte hij kennis met een medezeiler die een rode Maleisische haan bij zich had. Hij kocht de vogel en nam hem mee naar huis naar zijn kippen als een geschenk. De twee soorten kippen kruisten gewillig, waardoor een nieuwe kip ontstond. De resulterende kippen en hanen van de Engelse kippen en Maleisische haan produceerden beter smakende en grotere aantallen eieren. Hij begon zijn vee te fokken met de vogels van zijn zeemanvrienden, waardoor het ras van Rhode Island Red ontstond. Oorspronkelijk heette het dier Tripp’s Fowl of The Macomber.

Het verhaal van deze stevige Amerikaanse vogel wordt complexer bij tzijn punt. De Engelse vogels maakten een oceaanreis met Tripp, op bezoek in de VS. De Amerikaanse boer Isaac Champlin Wilbour kocht een Tripp’s Fowl van Kapitein Tripp op een van zijn reizen naar de VS. Wilbour introduceerde vervolgens de Engels-Maleisische Tripp’s Fowl aan zijn eigen kudde, die leden van de Kippensoorten Shanghai, Java en Brown Leghorn omvatte. Deze kruising op een kleine rhode island boerderij creëerde de moderne Rhode Island Red, die uiteindelijk de staatsvogel van RI werd.

De ware schoonheid van de Rhode Island Red is dat het echt de smeltkroes belichaamt die de VS omvat. Deze volledig Amerikaanse vogel trekt zijn bloedlijnen uit Engeland, Maleisië, China, het eiland Java en Italië.

Een Rhode Island Rode kip eten

Een Rhode Island Rode kip eten

Wat eten Rhode Island Red kippen?

Rhode Island Rode kippen geven er de voorkeur aan om te dineren op hun favorieten. Enkele van die favorieten zijn granen, zaden, wormen, insecten en menselijke voedselresten.

Als u dit ras van Rhode Island Red-kip echter hebt gekocht om te gebruiken voor het leggen van eieren of als een eventuele maaltijd, moet u het een boerderijvoermengsel voeren dat landbouwdeskundigen speciaal voor de Rhode Island Red-kip hebben ontwikkeld. U zult uw insectenprobleem verminderen door deze vogels te krijgen.

Ze knabbelen graag aan insecten tussen de maaltijden door. Een vermindering van de insectenpopulatie is een van de nevenvoordelen van het bezitten van deze vogels.

Stel een vraag

Heb je een vraag over dit onderwerp die we niet hebben beantwoord? Dien het hieronder in en een van onze experts zal zo snel mogelijk antwoorden.