Hoe Afrikaanse grijze lichaamstaal te lezen

Afrikaanse grijze papegaai lichaamstaal

Afrikaanse grijze papegaaien behoren tot de meest intelligente papegaaiensoorten. Bekend als de Einsteins van de vogelwereld, hebben ze spreekvaardigheid die vergelijkbaar is met jonge kinderen.

Afrikaanse grijzen hebben een scala aan lichaamsuitdrukkingen en geluiden die hun stemming aangeven.

Als ze gelukkig zijn, lijken hun veren gegolfd en ontspannen, en ze spinnen en zingen. Als ze boos zijn, hangen ze met hun vleugels, knijpen hun ogen dicht en kunnen ze bijten. Angstige Afrikaanse grijzen vertonen vergelijkbare lichaamstaaluitdrukkingen en vlakken hun veren dicht bij hun lichaam af.

Door de bewegingen en vocalisaties van je Afrikaanse grijs te leren kennen, kun je zijn wensen en behoeften beter begrijpen en ongewenst gedrag voorkomen.

Inhoudsopgave

tonen

Afrikaanse grijze papegaai Lichaamstaal

Papegaaien communiceren op verschillende manieren, zodat je kunt analyseren wat het denken en voelen van een papegaai met de meest voorkomende Afrikaanse grijze gedragsbetekenissen is.

Kop en snavel

De kop- en snavelposities van een Afrikaanse grijze vertonen een breed scala aan gevoelens en emoties, waardoor je de stemming van een papegaai kunt bepalen. Hoofd- en snavel lichaamstaal omvatten:

Buigen en dobberen

Tamme Afrikaanse grijze papegaaien buigen en dobberen hun hoofd om de aandacht van hun eigenaren te trekken. Helaas doen zieke papegaaien hetzelfde, dus je moet controleren op tekenen van pijn.

Hoofd dobberen kan een repetitief, neurotisch gedrag worden wanneer ze zich vervelen of in hun kooien worden achtergelaten. Volgens de Universiteit van Guelph vertonen papegaaien abnormaal gedrag wanneer ze niet kunnen foerageren of socialiseren.

Snavel afvegen

Je zult waarschijnlijk zien dat je Afrikaanse grijze zijn snavel afveegt nadat hij iets heeft gegeten.

Snavelvegen is om voedselsporen te verwijderen, zodat het zijn snavel op de spijlen of zitstokken zal afvegen. Als je er middenin zit om ermee te spelen, wrijft hij met zijn snavel over je schouder of arm.

Afrikaanse grijzen wrijven en tikken ook op hun snavels om ze op een geschikte lengte te houden, zodat hun snavels goed functioneren.

Snavel Slijpen

Snavelslijpen is waar een Afrikaanse grijze zijn snavel knaagt en de onderkaak en tong tegen de bovenste snavel schuift.

Het komt meestal voor als de papegaai zich voor de nacht vestigt, wat tevredenheid betekent. Het geluid heeft de neiging om zacht en zacht te zijn, waardoor er geen reden tot bezorgdheid is.

Scherp

Bijten komt vaak voor bij Afrikaanse grijzen, maar het is niet altijd te wijten aan agressie.

Papegaaien gebruiken hun snavels om dingen vast te houden en speelgoed, voedsel en andere items op te pakken. Een vogel kan je per ongeluk bijten als je vinger of hand in de weg zit.

Bijten is echter een vorm van agressie als gevolg van leefomstandigheden, honger, een gebrek aan socialisatie en angst.

Als een papegaai verschijnt met een open snavel in een gehurkte houding en sist, bereidt hij zich voor om je te bijten.

Afrikaans grijs gedrag Betekenissen

Blozend

Afrikaanse grijzen blozen om te communiceren. Het is niet altijd gemakkelijk te zien vanwege hun gezichtsveren, maar wanneer ze blozen, wordt het kale witte stukje huid rond de ogen en neus lichtroze als gevolg van hemoglobine.

Zoals gedocumenteerd door PLOS One, ontdekten onderzoekers dat papegaaien vaker blozen bij interactie en interactie met hun eigenaren.

De opwinding van deze interactie is de meest voorkomende reden voor blozen in Afrikaanse grijzen, hoewel blozen ook het teken is van:

  • Opwinding
  • Bedreigingen
  • Speelsheid
  • Seksuele selectie
  • Woede

Een papegaai zal andere tekenen vertonen bij het blozen, waardoor u zijn stemming kunt bepalen.

Geeuwen

Hoewel het doel van gapen nog steeds een mysterie is, gapen de meeste Afrikaanse grijzen als ze moe zijn.

Het is een teken van veranderende omstandigheden in het lichaam. Frequent gapen betekent dat je papegaai misschien niet genoeg slaap krijgt. Afrikaanse grijzen gapen ook als ze:

  • Gelukkig
  • Angstig
  • Preening
  • Spieren strekken

Gapen betekent echter soms iets dat vastzit in het gewas of de slokdarm. Als een papegaai overstuur lijkt of stikt, breng hem dan naar een dierenarts voor een dringend onderzoek.

Hoofdschuddend

Afrikaanse grijzen schudden vaak hun hoofd en vertonen dit gedrag meer dan de meeste papegaaiensoorten. Hoewel schudden meestal wordt geassocieerd met pijn of ongemak, is het een vorm van preening.

Tijdens het preenen zal een papegaai zijn hoofd schudden om de veren rond zijn kraag en oren te herschikken. Afrikaanse grijzen zijn bijzonder over dit gebied, dus ze schudden vaak hun hoofd om hun veren goed te krijgen.

Soms schudden Afrikaanse grijzen hun hoofd om hun ongenoegen te tonen of iets af te wijzen.

Regurgitatie

Regurgitatie betekent liefde en genegenheid. Voordat ze hun voedsel verdrijven, spelden Afrikaanse grijzen hun ogen vast en strekken ze hun nek. Papegaaien doen dit om zich te binden aan hun partners en hun jongen te voeden.

Als een papegaai voor je oprispt, herkent hij je als iemand die hij vertrouwt en waar hij diep voor zorgt. Helaas kan het u als zijn partner beschouwen.

Ogen

De ogen van een Afrikaanse grijze zijn een van de meest expressieve kenmerken en kunnen je in staat stellen om te bepalen wat het voelt. De meest voorkomende ooguitdrukkingen zijn:

Pinning

Afrikaanse grijzen kunnen hun irissen beheersen, waardoor ze snel uitzetten en naar believen krimpen. Ze doen dit als reactie op stimuli, maar het kan emoties betekenen, waaronder opwinding, nieuwsgierigheid, angst en geluk.

In de meeste gevallen treedt eye pinning op wanneer een papegaai geïnteresseerd is in iets in zijn omgeving. Je zult dit weten omdat zijn houding ontspannen zal zijn.

Als je Afrikaanse grijs echter zijn veren puft terwijl hij zijn ogen vastpint, voelt hij zich boos of bang. Op dit punt zal het waarschijnlijk bijten of agressief worden.

Brede ogen

Brede, ronde ogen geven aan dat de Afrikaanse grijze papegaai verrast is. Misschien zag het je niet de kamer binnenlopen of zag het iets dat het niet had verwacht te zien.

Scheve ogen

Wanneer Afrikaanse grijzen geïrriteerd of geagiteerd zijn, worden hun ogen meer scheel dan normaal. Dit kan zich ontwikkelen tot agressie, tenzij de bron van de ergernis wordt verwijderd.

Dichtgeknepen ogen zijn echter ook een teken van slaperigheid.

Coulissen

De vleugels van een Afrikaanse grijze zijn een ander essentieel onderdeel van zijn lichaamstaal. Het observeren van de vleugelbewegingen van je papegaai kan helpen bepalen of hij gelukkig en gezond is.

Vleugellift

Wanneer een Afrikaanse grijs zijn vleugels boven zijn rug opheft, geeft hij je een vriendelijke groet. Je zult dit waarschijnlijk zien wanneer je elke dag voor het eerst de kamer binnenkomt.

Vleugelflappen

Veel Afrikaanse grijze papegaaien klapperen met hun vleugels om te oefenen, uit te rekken of af te koelen.

Vleugelflappen is een goed teken, wat aangeeft dat een papegaai gelukkig en tevreden is. Op dezelfde manier kan een papegaai proberen je aandacht te trekken door met zijn vleugels te klapperen.

Vleugel hangend

Vleugelval is geen goed teken bij Afrikaanse grijze papegaaien, omdat het betekent dat ze uitgeput, oververhit of ziek zijn. Vleugelhangen is echter normaal na een bad, wat aangeeft dat een papegaai afdroogt.

Trillende vleugels

Vleugels die worden uitgestoken door het Afrikaanse grijs en trillen maken deel uit van een paringsdans. Het is zelden een teken van ziekte, tenzij het hele lichaam tegelijkertijd trilt.

Als de papegaai zijn vleugels echter horizontaal houdt, bereidt hij zich misschien voor om weg te vliegen van een bedreiging.

Geopende Vleugels

Open, uitgestrekte vleugels geven het uiterlijk van size. Het is een vorm van agressie of angst die vaak wordt gebruikt tegen andere vogels, dieren of mensen.

Papegaaien die vechten voor dominantie zullen hun vleugels uitsteken om zichzelf er formidabeler uit te laten zien.

Veren

De taal van veren is complex en moeilijk te interpreteren. De veerbewegingen van een Afrikaanse grijze zijn vaak te subtiel om op te merken en te lezen. De meest voor de hand liggende verenuitdrukkingen zijn echter:

Gegolfde veren

Afrikaanse grijzen rukken en pluizen hun veren om de spanning te verlichten. Deze actie is een kort stuk, waardoor de papegaai zich comfortabeler voelt.

Ze rukken hun veren na het preenen om los vuil en puin te verwijderen. Afrikaanse grijzen zijn stoffige vogels, dus je zou stof van de veren kunnen zien vallen.

Als de veren van je Afrikaanse grijze enkele uren pluizig blijven, is het waarschijnlijk koud of ziek.

Afgeplatte veren

Afrikaanse grijzen maken hun veren plat als ze bang zijn. In plaats van los en ontspannen te zijn zoals ze zouden moeten zijn, worden ze stevig vastgehouden aan het lichaam van de papegaai. Als hij in het nauw wordt gedreven, zal de papegaai waarschijnlijk agressief worden.

Voeten

Hoe de voeten van een papegaai zijn zitstokken en kooibalken vastgrijpen, kan veelzeggend zijn als het gaat om zijn gedachten en emoties. Wanneer je de stemming van je Afrikaanse grijs probeert te meten, controleer dan op de volgende dingen:

Kip krabben

Afrikaanse grijzen krabben soms op de bodem van hun kooi of tapijt. Krabben is een natuurlijk wild gedrag dat wordt overgedragen naar gevangenschap en dat ze doen om vuil en puin los te maken.

Op één voet staan

Wanneer een Afrikaanse grijze papegaai op één voet staat, voelt het ontspannen en comfortabel. Dit wordt bevestigd door ontspannen veren die niet te strak tegen het lichaam worden gehouden.

Ook staan papegaaien op één been om warmteverlies van blote lichaamsdelen te verminderen.

Strakke grip

Angstige of bange Afrikaanse grijzen grijpen hun zitstokken stevig vast als een natuurlijke reactie. Als de zitstokken niet de juiste vorm of breedte hebben, neemt de kans op het ontwikkelen van hommelvoeten toe.

Ondersteboven hangen

Afrikaanse grijzen hangen af en toe graag ondersteboven. Het is geen zorg omdat het geluk en ontspanning betekent, zelfs als het er ongemakkelijk uitziet.

Wat betekenen de verschillende Afrikaanse grijze geluiden?

Afrikaanse grijzen zijn geen overdreven luide vogels. Het zijn echter geavanceerde praters die geluiden, getallen en basiswoorden en -zinnen nabootsen.

Hoewel ze niet veel geluiden maken, kun je zien wat ze voelen met de volgende ruisbetekenissen:

Schreeuwen

Afrikaanse grijzen schreeuwen als ze bang of geschrokken zijn. Schreeuwen is meestal te wijten aan de omgeving waardoor ze zich gestrest voelen. Als je papegaai schreeuwt van angst, probeer dan:

  • De kooi ergens rustiger verplaatsen.
  • Het plaatsen van een hoes over zijn kooi wanneer hij slaapt om nachtelijke angsten te voorkomen.
  • Vermijd het opzetten van de tv of radio in dezelfde kamer als de papegaai ’s nachts.
  • Houd andere huisdieren uit de buurt van de papegaai.

Wanneer Afrikaanse grijzen lange tijd schreeuwen, vervelen ze zich waarschijnlijk. In het bijzonder vereisen Afrikaanse grijzen constante mentale stimulatie en interactie, dus constant schreeuwen betekent verwaarlozing.

Zingen en fluiten

Afrikaanse grijzen houden ervan om te zingen en te fluiten en kopiëren regelmatig liedjes en geluiden die ze op tv en radio horen. Deze geluiden zijn niet schel, maar zijn aangenaam om naar te luisteren en hun nabootsingsvermogen te demonstreren.

Op dezelfde manier is fluiten een vreugdevol geluid dat optreedt wanneer ze gelukkig en ontspannen zijn.

Grommen

Afrikaanse grijze papegaaien maken een uniek grommend geluid wanneer ze bang zijn.

Grommen is ongebruikelijk in de vogelwereld en is bijna exclusief voor Congo en timneh papegaaien. Om deze reden stellen sommige eigenaren een verkeerde diagnose van hun Afrikaanse grijze papegaai met een luchtwegaandoening.

Spinnen

Als Afrikaanse grijzen blij en tevreden zijn, spinnen ze. Het is lager dan het boze gegrom en is te horen als je je papegaai aait en aait.

Tekenen van een gelukkige Afrikaanse grijze papegaai

Je weet of je Afrikaanse grijze papegaai gelukkig en gezond is, omdat hij de volgende tekenen zal vertonen:

  • Rechtop staand op zijn baars
  • Ontspannen veren
  • Spinnen
  • Snavel slijpen
  • Regelmatige preening
  • Hoofd buigen

Wanneer je Afrikaanse grijs deze tekens vertoont, heb je de beste kans om je ermee te verbinden en te socialiseren. Dus haal het uit zijn kooi en bied het wat traktaties aan.

tekenen van een gelukkig Afrikaans grijs

Tekenen van een zieke Afrikaanse grijze papegaai

Afrikaanse grijze papegaaien staan bekend om het schudden, wat ze doen als ze onwel zijn. Je ziet het misschien vooral in de borst, maar hun hele lichaam zal rillen in ernstige gevallen van ziekte.

Afrikaanse grijzen reageren op pijn door te rillen en te trillen. Als een papegaai een zichtbare wond heeft of zichzelf niet is, moet u deze naar de dierenarts brengen. Andere redenen voor schudden zijn:

  • Stress
  • Angst
  • Koud
  • Te warm
  • Ongenoegen

Schudden lijkt ook op:

  • Schokken
  • Trillen
  • Rillend op zijn plaats
  • Verschuiven van links naar rechts
  • Bevingen
  • Huivering

Verwarrend genoeg kan schudden soms wijzen op het preenen van een papegaai of het baden zelf.

Door aandacht te besteden aan andere tekenen van ziekte, zoals hangende vleugels of gerafelde veren, kunt u bepalen waarom uw Afrikaanse grijs trilt. Andere zieke ziekte bij Afrikaanse grijze papegaaien zijn:

  • Geen interesse of gebrek aan bewustzijn
  • Onvermogen om oogcontact te maken
  • Beide voeten op de baars
  • Pluisjes veren
  • Staart recht naar beneden gehouden
  • Gezakte lichaamshouding

Deze tekenen rechtvaardigen een dierenartsbezoek om ervoor te zorgen dat er niets ernstig mis is.

Hoe tonen Afrikaanse grijze papegaaien genegenheid?

Afrikaanse grijze papegaaien zijn sociale dieren die een sterke band opbouwen met hun eigenaren. Als een papegaai zich comfortabel en veilig voelt in uw aanwezigheid, zal hij:

  • Knuffelen
  • Kussen
  • Contactoproep
  • Zingen of spinnen
  • Beweeg zijn mond en tong vaker
  • Geef je een jaloerse nip
  • Herrisp zijn voedsel voor u
  • Vlieg recht op je af
  • Pluis zijn veren
  • Kwispelt met zijn staart
  • Klap met zijn vleugels
  • Preen u

Dit zijn tekenen dat een papegaai van je houdt en in de buurt wil zijn.

Wanneer je deze geluiden en lichaamstaaluitdrukkingen ziet of hoort, probeer dan je vogel te trainen en hem te leren spreken, omdat hij op dit moment waarschijnlijk het meest bereid is om te leren.

Tekenen van paringsgedrag bij Afrikaanse grijze papegaaien

Volgens Watchbird worden hormonale papegaaien agressief tijdens de vroege stadia van het paarseizoen. Afrikaanse grijzen kunnen worden veroorzaakt door de toename van hormonen die ze ervaren.

De meest voorkomende vorm van agressie is bijten, wat gebeurt wanneer papegaaien proberen hun territorium te verdedigen en hun partners te bewaken. Als het geen partner heeft, kan het op je inprenten en agressieve neigingen vertonen naar andere mensen in het huishouden.

Helaas ontwikkelen papegaaien soms een ongepaste aantrekkingskracht op hun eigenaren gedurende deze tijd. Ze zullen proberen copulatie te initiëren wanneer ze worden aangeraakt door hun ventilatieopening op je handen en arm te wrijven. Ook zullen ze hun voedsel voor je oprispen.

Tijdens de paartijd vocaliseren Afrikaanse grijzen vaker door te krijsen en te schreeuwen. De geluiden zouden moeten verdwijnen wanneer de hormonen van je Afrikaanse grijze kalmeren.

Een deel van het plezier van het bezitten van een Afrikaanse grijze is het uitwerken van hun lichaamstaal en het begrijpen van wat het betekent. Het zijn intelligente dieren en communiceren goed.