Wat is de Staatsvogel van Nebraska? (En waarom?)

Wat is de Staatsvogel van Nebraska? (En waarom?)

De staat Nebraska staat bekend om zijn glooiende vlaktes die zich over de staat uitstrekken. Het is de 16e grootste staat per gebied en de 37e meest bevolkte. Het staatsdier voor Nebraska is het witstaarthert, maar wat is de staatsvogel? Wanneer je door de staat Nebraska rijdt, zie je misschien een streep geel en bruin … Lees meer

Wat is de State Bird of Virginia? (En waarom?)

Wat is de State Bird of Virginia? (En waarom?)

Virginia is de staat van het Gemenebest die de thuisbasis is van buitengewone bergketens en estuaria. Het is de 35e grootste staat per gebied en de 12e meest bevolkte. Dus, wat is de staatsvogel voor Virginia? De staat Virginia koos de Noordelijke Kardinaal (Cardinalis cardinalis) als staatsvogel. De gedurfde middelgrote zangvogel afkomstig uit Virginia leeft … Lees meer

Wat is de State Bird van North Dakota? (En waarom?)

Wat is de State Bird van North Dakota? (En waarom?)

Hoewel North Dakota de 19e grootste staat per gebied is, is het slechts de 4e meest bevolkte, wat betekent dat het een vrij schaarse is. Het grootste deel van het land is bedekt met grasland, met een behoorlijk deel landbouwgrond. Dus, wat is de staatsvogel voor North Dakota? De staat North Dakota zat zonder staatsvogel … Lees meer

Wat is de State Bird of Maine? (En waarom?)

Wat is de State Bird of Maine? (En waarom?)

Maine is de 12e kleinste staat per gebied en de 9e minst bevolkte staat in de Verenigde Staten. Het staat vooral bekend om zijn prachtige rotsachtige Atlantische kusten, bossen en glad gevormde bergen. Het staatsdier voor Maine is de Eland, maar wat is de staatsvogel? De staat Maine koos voor de zwartgekapte chickadee (Poecile atricapillus) … Lees meer

Wat eten goudvinken? | Birdfact

Wat eten goudvinken? | Birdfact

Met prachtig roze ondergoed en een mooi zwart gezicht, goudvinken, ook wel Euraziatische goudvinken genoemd (Pyrrhula pyrroe) zijn enkele van de schattigste personages in onze tuinen het hele jaar door in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Sinds 1967 is de goudvinkpopulatie in het Verenigd Koninkrijk echter met 36% afgenomen. Dus het lokaliseren van goudvinken en … Lees meer

Wanneer nestelen koolmezen?

Wanneer nestelen koolmezen?

In de blauwgroene en gouden stammen, met een indrukwekkende gewicht van 14-22 gram, helemaal uit het Midden-Oosten, Centraal-Azië en het grootste deel van Europa, hebben we de mooie kleine koolmees (Parus Major). Koolmezen winnen misschien geen bokswedstrijd, maar ze zijn de grootste mezen die in het Verenigd Koninkrijk worden gevonden. Maar waar en wanneer nestelen … Lees meer

Blackbird Nesting: een complete gids

Blackbird Nesting: een complete gids

Merels (Turdus merula |), zijn een zeer interessante vogelsoort als het gaat om hun nestgewoonten. Ze hebben een get-in, get-out benadering aangepast om te nestelen en hun jongen groot te brengen, maar alles moet goed zijn om deze foktechniek te laten werken. Dus, hoe maakt een merel zijn nest klaar voor zijn jongen? Nou, laten … Lees meer

Hoe lang leven pinguïns? (Complete gids)

Hoe lang leven pinguïns? (Complete gids)

Pinguïns zijn gemakkelijk een van de meest populaire dieren op de planeet! Er zijn 18 soorten pinguïns die uitsluitend op het zuidelijk halfrond leven, die zich uitstrekken van Antarctica in het noorden tot de Galapagos-eilanden en Zuid-Afrika. Pinguïns zijn taai – ze moeten zijn om hun typisch ijskoude omgevingen te overleven – dus hoe lang … Lees meer

Hoe lang leven kardinalen?

Hoe lang leven kardinalen?

Er zijn drie soorten kardinalen uit het geslacht Kardinaalidae en zes uit het geslacht Paroaria. De meest voorkomende hiervan, de Noordelijke Kardinaal (Cardinalis Cardinalis), heeft wereldwijde erkenning gekregen als de rode vogel in de Angry Birds-gameserie en is de staatsvogel voor maar liefst zeven staten! Kardinalen zijn eigenzinnige en populaire vogeltjes die overal in Amerika … Lees meer

Hoe heet een groep emoes? (Volledige lijst + waarom?)

Hoe heet een groep emoes? (Volledige lijst + waarom?)

Emoes zijn de enige vogel uit de Dromaius en zijn de op een na grootste vogel ter wereld in gewicht en derde in hoogte, na de struisvogel en kasuaris. Emus wonen alleen in Australië en hebben zich gespecialiseerd om te overleven in het ruige, dorre outback-terrein. Zelfs een enkele emoe is een imposant gezicht, maar … Lees meer